Sipariş Hattımız: +90 216 540 38 42

HAKKIMIZDA

Diyar Burma Hakkımızda Sayfası

  • DİYAR BURMA TARİHÇESİ

    1905 ‘ten günümüze … Yemek ve içmek yaşantımızın her döneminde önem taşıyor. Türk mutfağının geleneksel tatlıları da sofralarımızın vazgeçilmezlerinden. Bu işi en iyi yapan isimlerden biri de, muhakkak ki Diyar Burma.
    M. Salih ALTUNHAN ‘ın dede mesleği burma kadayıf da 1900 yıllardan Hacı Levent adıyla başlayıp İstanbul ‘a uzanan ve Diyar Burma nefasetiyle gelişip büyüyen bir gelenek. 1980 Yılında ilk önce Bağdat Cad. Feneryolu ‘nda bir işyeri, ardından Erenköy ‘de bir şube ve Göztepe ‘de 2. şube … Derken ; 1990 ‘lı yıllarda artan şube sayıları üretimi yetersiz kılınca, Kayışdağı ‘nda arsa satın alan iki ortak kolları hemen sıvayıp, bu işe özel hijyeni ve disiplini ön planda tutarak, fabrika kurarlar. 1993 Yılında faaliyete geçen bu fabrika, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi sağlık denetmenlerinin değerlerine her anlamda örnek gösterdiği bir fabrika olmuştur ve Diyar Burma Tatlıcısı adıyla markalaşan iki ortağın da gurur kaynağıdır aynı zamanda. Takip eden dönemde sırasıyla, Bostancı Altıntepe, Levent, Çiftehavuzlar, İmes Dudullu, Bağlarbaşı, Ataşehir ve İmes Sanayi içinde de şube açılmış ve şube sayıları her geçen gün artarak devam etmektedir. Unu Harran ‘dan, fıstığı Antep ‘ten, cevizi Niksar ‘dan ve Urfa ‘nın nefis tereyağı vazgeçilmez unsurlardan kullanılan tüm maddelerin ustalıkla ve meziyetle bir araya gelince tatlıların kalitesi ortaya çıkmaktadır. Salih ALTUNHAN ve Ömer PABUÇCU amatör bir ruhla kaliteden ödün vermeden yollarına devam ettiklerini ve evladımız nasılsa, işimiz de bizim için öyle önemli olduğunu, kalite, hijyen, ustalık, zanaat, sebat ve sevgi ile ilşk günden bu yana değişmeyen en güzel damak tadını sunmaya devam etmek istediklerini söylüyorlar.